RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Україна отримає від Норвегії снаряди на десятки мільйонів євро

Норвегія відправить Україні боєприпаси на суму близько 42 мільйони євро (480 мільйонів норвезьких крон).

Про це повідомили в норвезькому уряді.

Читайте також: США готують передачу Україні ще однієї системи Patriot

"Потреба України у вогневій міць є великою та гострою. Після діалогу з норвезькими збройними силами ми оцінили, що ми можемо зробити з подальших пожертвувань із запасів норвезьких збройних сил, які можна швидко передати Україні, щоб допомогти запобігти більшому просуванню Росії. Зараз ми пожертвували 81-мм боєприпаси для бомбометів на суму приблизно 480 мільйонів норвезьких крон", – заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Повідомляється, що Норвегія також нещодавно пожертвувала ручні гранати на суму 50 мільйонів норвезьких крон і снайперські боєприпаси на суму 3 мільйони норвезьких крон.

Прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре раніше заявляв, що Норвегія виділить 2,7 мільярда норвезьких крон на заходи протиповітряної оборони України. У вівторок цього тижня міністр оборони Німеччини оголосив, що Німеччина, Норвегія, Данія та Нідерланди беруть участь у спільному підприємстві для відправки в Україну 100 ракет Patriot. Норвегія вкладає 125 мільйонів євро в цю співпрацю.

Норвезька військова підтримка України є частиною широких міжнародних зусиль союзників і країн-партнерів. Через програму Нансена у 2023 році Норвегія надала Україні військову підтримку на суму близько 10 мільярдів норвезьких крон у формі пожертвувань від оборонного сектору та промисловості, грантів міжнародних фондів та навчання українського персоналу.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в Україні почали ремонтувати бронетехніку спільно з Rheinmetall.

  • Вас також може зацікавити:

Фінляндія "тестує" в Україні новинки озброєння, що знаходяться у стадії розробки

Франція надала Україні допомоги на 420 млн євро: що у списку

Байден оголосив про нову військову допомогу Україні на $225 млн