RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Не забудьте зарядити пристрої: коли 14 червня вимикатимуть світло

Через обстріли російськими окупантами критичної інфраструктури, в Україні почали застосовувати планові відключення світла - у п'ятницю, 14 червня, обмеження діють по всій Україні з 18:00 до 22:00.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Укренерго".

"Сьогодні, 14 червня, обленерго по всій території України будуть застосовувати графіки погодинних відключень (ГПВ) з 18:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" нагадали, що основною причиною застосування обмежень в Україні полягає в наслідках шести ракетних ударів, які були нанесені ворогом по українських електростанціях. Ці атаки спричинили значні пошкодження, що призвело до зниження їхньої енергетичної потужності.

Читайте також: Енергетики попередили про ще більший дефіцит електроенергії у липні

Для компенсації дефіциту в енергосистемі використовуються імпорт і аварійна допомога з країн Європи. Однак через значні пошкодження цих заходів недостатньо для забезпечення стабільного балансу в енергосистемі. Саме тому в "Укренерго" змушені вводити обмеження споживання як для промислових, так і для побутових споживачів.

Там також додали, що через погодні умови на ранок знеструмлено 3 населені пункти у Сумській області. З інших причин без енергоживлення 494 населені пункти. Через бойові дії з'явилися нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях.

Раніше ми писали, у яких містах можуть менше вимикати світло.

  • Вас також може зацікавити:

Відключення світла зроблять "справедливими": що вигадали енергетики

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян