RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Енергетики попередили про ще більший дефіцит електроенергії у липні

Найближчими тижнями відключення світла в Україні можуть почастішати через виведення в ремонт чергового енергоблоку на АЕС.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також: Це наша нова норма: українцям доведеться звикати до життя в темряві та холоді

"Найближчими днями "Енергоатом" виведе в ремонт ще один енергоблок-тисячник. З огляду на це, а також зростання споживання електроенергії в липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2024 році планово-попереджувальні ремонти буде проведено на восьми енергоблоках підконтрольних Україні АЕС - Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій. На Запорізькій АЕС ремонти не проводяться з моменту її окупації.

"Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, який погоджений "Укренерго". Графік складений оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням", - зазначили у пресслужбі.

Виконувач обов'язків голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін додав, що останніми місяцями було завершено ремонти трьох енергоблоків. Це дозволило повернути до енергосистеми генерацію загальною потужністю 2420 МВт.

Раніше "Апостроф" писав, чи загрожує тотальний блекаут Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям

Вимоги до лічильника світла: як правильно встановити прилад обліку

З крана біжить "каламуть": як впливає вимкнення світла на очищення води