RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Росіяни відступають на Харківщині: карти боїв від ISW

Сили оборони контратакують та продовжують відбивати позиції у росіян на Харківському напрямку – противник в свою чергу має часткові просування на південь від Сіверська та біля Авдіївки.

Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: В НАТО назвали "астрономічну" цифру втрат РФ під час наступу на Харківщині

Харківська область

Українські сили відновили втрачені позиції на північ від Харкова та проводять контратаку із захопленням позицій на південний схід від Глибокого (на північ від Харкова).

Аналітики передають припущення, що російські війська перекинули резерви на північ Харківської області, хоча чисельність цих резервних формувань залишається незрозумілою. Противник намагається побудувати укріплення навколо своїх нинішніх позицій на північному харківському напрямку. Невдалі наземні атаки були поблизу Глибокого, Вовчанська і Тихого (на схід від Вовчанська).

Луганська область

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, проте не мали жодного успіху. Бої тривали:

  • на північний схід від Куп'янська біля Синьківки та Петропавлівки;
  • на південний схід від Куп'янська біля Піщаного;
  • на північний захід від Сватового біля Стельмахівки, М'ясожарівки та Берестового;
  • на північний захід від Кремінної біля Дружелюбівки, Невського та Греківки;
  • на захід від Кремінної біля Тернів;
  • на південний захід від Кремінної у Серебрянському лісництві.

Донецька область

Росіяни мали просування на південь від Сіверська до східної околиці Роздолівки (на південь від Сіверська).

12 і 13 червня бої також тривали біля Білогорівки (на північ від Сіверська) і Спірного (на південний схід від Сіверська).

Наступальні дії тривали і біля Часів Яру, проте там у противника також не було результатів. Аналітики пишуть про наземні атаки:

  • на сході Часів Яру,
  • на північ від Часів Яру біля Калинівки,
  • на схід від Часів Яру біля Іванівського,
  • на південний схід від Часів Яру біля Андріївки.

В ISW згадують, що російські війська захопили Новопокровське, що на північний захід від Авдіївки. Генштаб ЗСУ писав, що російські війська вперше атакували на південний захід від Новопокровського, а бойові дії просунулися за межі Новопокровського.

Додаткові геолокаційні кадри свідчать про просування на захід від Семенівки і на північ від Уманського.

Атаки тривали також на північний захід від Авдіївки в районі населених пунктів Калинове, Новоселівка Перша, Євгенівка та Сокіл.

Противник активізував свій наступ на захід і південний захід від Донецька. 13 червня окупанти активно діяли на Курахівському напрямку (на захід і південний захід від Донецька), на захід від Донецька в районі Красногорівки і Георгіївки, та на південний захід від Донецька в районі Парасковіївки

"Український військовий офіцер заявив 13 червня, що російські сили здійснили механізовану атаку силами роти із залученням 19 броньованих машин, українські сили знищили 14 з них під час відбиття атаки", – пишуть ISW, хоч і не бачать візуальних доказів цієї конкретної атаки.

Окупанти із залученням бронетехніки намагалися захопити Костянтинівку (на південний захід від Донецька) і Парасковіївку, зоб далі тиснути на українські тили в районі Вугледара.

Бої тривали на кордоні Донецької та Запорізької областей біля Старомайорського та Урожайного – бех змін на фронті.

Південна вісь

Противник атакував поблизу Роботиного, Вербового (на схід від Роботиного) та Малої Токмачки (на північний захід від Роботиного) на заході Запорізької області – без змін на фронті.

Тривали також штурми поблизу Кринок на східному березі Херсонської області – також не змін на лінії фронту. ISW передає слова Дмитра Плетенчука про те, що українським силам вдалося знищити п'ять російських військових катерів за день.

Раніше в ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог просувається на Донеччині і закріпився у районі Вовчанська: карти DeepState

Окупанти не припиняють штурмів, попри катастрофічні втрати: яка ситуація на фронті

Росіяни просуваються вперед і окопуються скрізь, де можуть: як ЗСУ протистояти ворогу