RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

У Хмельницькому топ-чиновник працював на ФСБ: фото затримання

Співробітники Служби безпеки України затримали керівника одного із відділів Хмельницької міської ради. Його підозрюють у роботі на російські спецслужби

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Читайте також: Працювала на "виборчий штаб" партії Путіна: СБУ затримала доньку екс-мера Полтави, засудженого за корупцію

Чиновник збирав інформацію про місця дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території області. Найбільше його цікавили дані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Фігурант також цікавився адресами виробництва БПЛА, які спрямовують на фронт. Передбачалося, що окупанти використовуватимуть ці дані для підготовки нових ударів територією України.

Затриманим виявився випускник Московського технічного університету імені Баумана: він був завербований російськими спецслужбами у 1990-х роках. Куратори з ФСБ підтримували зв'язок із ним через анонімні чати у месенджерах.

Заарештованому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Колишня депутатка Ради організувала схему ухиляння від мобілізації: її спільниками були лікарі

В Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари і шпигував за ЗСУ. Фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото