RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Колишня депутатка Ради організувала схему ухиляння від мобілізації: її спільниками були лікарі

Служба безпеки України ліквідувала ще одну масштабну схему втечі ухилянтів від мобілізації, до якої причетна колишня народна депутатка, яка входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: В Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари і шпигував за ЗСУ. Фото

"За даними слідства, посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон. За наявними даними, щомісяця незаконна діяльність зловмисників на чолі з ексдепутаткою приносила "прибуток" у майже 100 тисяч американських доларів. Ця сума розподілялась між усіма спільниками, серед яких були двоє колег організаторки: завідувачі відділень медустанови, лікар-профпатолог та координатор протиправної діяльності медиків на Львівщині", - йдеться в повідомленні.

Також до "схеми" було залучено кількох чиновників медико-соціальних експертних комісій західного регіону.

"За даними слідства, фігуранти діяли у складі організованого злочинного угруповання і пропонували своїм клієнтам повний пакет "документів" для ухилення від мобілізації. Спочатку ухилянтів фіктивно оформляли на амбулаторне лікування, потім "діагностували" в них професійне захворювання, а далі призначали групу інвалідності У результаті комплексних заходів у Києві "на гарячому" затримано організаторку схеми та її спільника з Львівщини, який передавав їй "відкат" у розмірі 32 тисячі доларів США", - вказано у повідомленні.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів виявлено понад 40 млн грн, меддокументи та чорнові записи з обліком клієнтів.

"На підставі зібраних доказів організаторці злочинного угруповання і чотирьом його учасникам повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 та ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою з використанням наданого їй службового становища); ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані впіймали колаборанта