RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

Чим потрібно чистити печериці від шкірки: поради господиням

Українцям дали корисні поради та пояснили, навіщо чистити печериці.

"Апостроф" розповідає, чим та навіщо чистити печериці.

Якщо печериці візуально чисті - можна не знімати з них шкірку. У випадку, якщо ви хочете бути на 100% впевненими, що ніякого бруду на грибах немає, можна скористатися гострим ножем. Навіть без ножа можна очистити печериці, просто відділити шкірку та потягнувши за її кінець біля шляпки.

Читайте також: Тропічний куточок на підвіконні: як виростити красиві і здорові орхідеї

Перед приготуванням все одно треба помити гриби. Огляньте печериці, зріжте ножем частину ніжки, якщо помітили на ній якісь плями. Також експерти рекомендують видалити усі наявні пошкодження, після чого гриби ще раз промивають та нарізають для приготування.

Печериці треба промивати, оскільки на їхній поверхні можуть бути присутні бруд, пил, пісок та різні мікроорганізми. Миття зробить більш безпечнішим їхнє приготування. Однак пам'ятайте, що не можна надовго залишати печериці у воді, оскільки вони вони вбирають вологу, як губка, і під час такого замочування можуть втратити свою текстуру і смак. Пам'ятайте, що після миття печериці варто обтерти паперовим рушником.

Як очистити гриби від землі та бруду - простий лайфхак

Печериці занурюєте у глибоку тару та заливаєте водою кімнатної температури так, щоб вода їх накрила. Далі треба додати одну ложку звичайного пшеничного борошна. Руками обережно змиваємо бруд і залишки ґрунту з поверхні грибів, та відкладаємо помиті гриби в друшляк, після чого під струменем проточної води змиваємо залишки борошна і ґрунту. Згодом варто залишити печериці на певний час у друшляку, аби з них стекла вода, після чого їх можна готувати.

Раніше ми розповідали, як використовувати яєчну шкарлупу на городі.

Вас може зацікавити:

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний врожай: рекомендації агронома

Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради і ефективні добрива