RU  UA

Росіяни віджимають майно українців на Запоріжжі з особливим цинізмом

Росіяни тероризують населення Запоріжжя, цинічно відбираючи майно в українців – таким чином шантажують тих, хто виїхав на підконтрольні Україні території.

Про ситуацію на тимчасово окупованій території Запорізької області розповів в етері Апостроф TV депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Ситуація дуже складна: які наслідки удару росіян по ДніпроГЕС для Запоріжжя

Він наголосив на тому, що однією з ключових тем на сьогодні є реєстр так званого "безхозного майна". Ашурбеков пояснює – росіяни фактично намагаються шантажувати людей, щоб ті поверталися на тимчасово окуповані території. Інакше обіцяють просто забрати майно:

"... фактично вони намагаються шантажувати людей, які виїхали на підконтрольну територію, щоб вони або повернулися, або просто грабують їхнє майно, переписуючи його на інших людей".

Як згадує депутат Запорізької облради, траплялися випадки, коли люди таки погоджувалися приїхати назад, проте на пропускних пунктах їм забороняли в’їзд.

"... є випадки, коли люди з підконтрольної території згоджуються приїхати, а їх навіть не пропускають на пропускних пунктах. Тобто це тотальна профанація, і цей реєстр майна – просто "де-юре" віджим майна українських громадян", – підсумовує Ашурбеков.

Раніше ми також повідомляли, що попри катастрофічні втрати окупанти не припиняють штурмів.

  • Вас також може зацікавити:

Аеропорт в Запоріжжі повністю знищено: наслідки ударів ворога показали на фото

Росіяни відступають на Харківщині: карти боїв від ISW

Не факт, що зможуть: скільки росіяни хочуть "мобілізувати" у Запорізькій області