RU  UA

В Україні представили новий катер-камікадзе Stalker 5: в чому його особливість і де буде бити ворога

Створення надводного катера-камікадзе Stalker 5 посилить пресинг на окупантів уздовж морського узбережжя на захід від тимчасово окупованого Криму.

Таку думку висловив експерт Defence express Іван Киричевський у ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Дрони атакували нафтобазу в російському Азові, загорілися резервуари з пальним

"Якщо говорити про Stalker 5, то вказують на його універсальність, але одна з цілей саме масштабування виробництва українських морських дронів, щоб росіяни просто захлинулися щоразу вигадувати способи та засоби протидії", - зазначив експерт.

За його словами, скільки б росіяни не вдосконалювали свій захист від ударів морськими дронами, щоразу вони опинятимуться позаду.

"Можна зробити висновок, що має місце розрахунок на те, щоб посилити пресинг на окупантів хоча б уздовж морського узбережжя на захід від тимчасово окупованого Криму. Ми ж маємо розуміти, що стабільність "зернового коридору" забезпечується саме можливостями України тиснути на окупаційний флот", – резюмував експерт.

Довжина морського безпілотника становить близько 5 метрів, ширина – 1,2 метра. Катер може долати 600 кілометрів, а на його борт можна встановити бойову частину вагою 150 кілограмів. У цьому Stalker 5.0. здатний розігнатися до 75 км/год. Крейсерська швидкість складає близько 55 км/год. Окрім цього, Stalker обладнаний спеціальним відсіком у корпусі, який можна використовувати для транспортування провізії, спорядження та інших необхідних речей до місць, де дислокуються Сили оборони України. За допомогою надводного дрону також можна проводити розвідки та патрулювання узбережжя у морських та річкових прикордонних регіонах. Вартість одного дрону Stalker складає приблизно 60 тисяч євро.

Раніше ми писали про вибухи в Криму.

  • Вас також може зацікавити:

"Військові хитрощі": як окупанти без кораблів намагаються захистити Кримський міст

"Тунці" у Криму відправились на дно: як це вплине на бойовий потенціал Росії

"Тунець по-кримськи": скільки російських катерів знищено у ніч проти 30 травня. Відео