RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нові правила призову: чи мобілізують до ЗСУ з плоскостопістю

Військовозобов'язаний громадянин України, який має плоскостопість, в окремих випадках, може бути визнаними "придатним" та направлений проходити службу до небойових підрозділів.

Про це йдеться в наказі "Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" від 28 квітня 2024 року.

Читайте також: У бойові частини не "гребуть" без розбору: який зараз алгоритм проходження ВЛК та мобілізації

ВЛК буде встановлювати ступінь придатності за допомогою розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, який можна знайти у положенні Міністерства оборони.

Після всіх оглядів ВЛК може визнати військовозобов'язаного непридатним до військової служби, у разі підтвердження у нього набутої плоскостопості зі значними порушеннями функцій пересування.

ВЛК може визнати військовозобовʼязаного придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК, вищих військових навчальних закладах, навчальних центрах, медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язку, оперативного забезпечення, охорони, якщо той матиме набуту плоскостопість з помірними порушеннями функцій пересування.

Отримати статус "придатного" за висновком військово-лікарської комісії зможе військовозобов’язаний, у якого набута плоскостопість з незначними порушеннями функцій або без порушень функцій взагалі.

Раніше "Апостроф" писав про те, що чоловікам до 25 років можна не проходити ВЛК.

  • Вас може зацікавити:

Перегляд інвалідності на ВЛК за новими правилами: що змінилось

Від проходження ВЛК звільнили три категорії військовозобов'язаних

Що чекає "обмежено придатних", які не пройдуть повторну ВЛК: пояснення юриста