RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

​Чи мають право ТЦК затримувати та доправляти до військкомату та на ВЛК: відповідь Міноборони

Право на адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК мають лише поліцейські. Представники ТЦК таких прав не мають.

Про це повідомили в Міноборони виданню РБК-Україна.

Читайте також: У бойові частини не "гребуть" без розбору: який зараз алгоритм проходження ВЛК та мобілізації

В той же час в Міноборони зазначили, що під час дії воєного стану уповноважені представники ТЦК вживають заходів разом з поліцейськими до адміністративного затримання та доставляння до ТЦК громадян, які відмовляються від отримання повісток або порушили правила військового обліку.

"Таким чином, адміністративне затримання громадянина поліцейським може відбуватися у присутності уповноважених представників ТЦК. Так само не заборонено законом доставляти громадянина, який був затриманий поліцейським, на транспортному засобі ТЦК за умови присутності у ньому поліцейського. Не суперечить чинному законодавству і доставлення громадянина до ТЦК, яке відбувається добровільно (тобто не всупереч волі громадянина)", - зазначили в Міноборони.

За словами представників Міноборони, мобілізаційні заходи на території України, включаючи призов громадян на військову службу, направлення на проходження ВЛК, вручення мобілізаційних розпоряджень або так званих "бойових повісток", продовжуються у звичайному режимі.

Раніше "Апостроф" писав про те, що чоловікам до 25 років можна не проходити ВЛК.

  • Вас може зацікавити:

Перегляд інвалідності на ВЛК за новими правилами: що змінилось

Від проходження ВЛК звільнили три категорії військовозобов'язаних

Що чекає "обмежено придатних", які не пройдуть повторну ВЛК: пояснення юриста