RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

В ООН запевнили, що мають точну інформацію про катування українських полонених росіянами

Глава Моніторингової місії з прав людини в Україні Даніель Белль заявила, що в ООН точно знають про тортури українських полонених та інші воєнні злочини росіян.

Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Били, морили голодом і знущалися: з російського полону повернулась 24-річна поліцейська

"На Раді з прав людини, Раді безпеки постійно проходять брифінги щодо України, в договірних органах ООН з прав людини. Наші звіти використовуються багато де, тому що наш мандат - це моніторинг та звітування", - сказала Белль.

За її словами, ці звіти готуються за підсумками описів і великих інтерв’ю з військовополоненими, документуванням форм катувань, жорстокого поводження та умов полону. Вони дають країнам-членам Ради ООН з прав людини точну інформацію, а також використовуються реєстром збитків Ради Європи, Офісом Генерального прокурора України, Міжнародним кримінальним судом.

"Міжнародні та національні органи використовують наші звіти, щоб розпочати власні розслідування. Комісія з розслідування порушень користується нашими роботами. Водночас є інші механізми, які користуються нашими знахідками. Наприклад, нещодавнє рішення Міжнародного суду базувалося на наших звітах. Європейський суд із прав людини користується нашими звітами у своїх рішеннях", - наголосила Белль.