RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Українцям у Європі запропонують рекрутинг з базовим навчанням

Українцям за кордоном можуть запропонувати рекрутинг з можливістю проходження базового навчального курсу, а в разі потреби – повернення в Україну та компетентну мобілізацію до підрозділу, відповідно до вмінь та навичок.

Про це в інтерв'ю "Армія TV" розповів військовослужбовець і блогер Роберт "Мадяр" Бровді.

Він наголосив на тому, що українцям, котрі наразі перебувають в Європі, планують запропонувати можливість рекрутингу з проходженням базового навчального курсу. Військовослужбовець "Мадяр" коментує це наступним чином:

"Ми створимо прецедент. Я запропоную українцям рекрутинг у Європі. Запропоную, що ми дамо їм базовий навчальний курс одразу в Європі, де вони перебувають".

За його словами, це дозволить розкрити обставини того, що могло б їх очікувати за умов мобілізації, а також раціонально оцінити потенціал:

"Познайомившись з ними таким чином, їм розкриємо обставини того, що їх очікувало б у випадку потрапляння у військо, і самі подивимося, чи вони нам підходять за загальними критеріями чи ні".

У разі потреби, як зауважує військовий, українцям за кордоном запропонують канал повернення в Україну з компетентною мобілізацією та залученням у підрозділи відповідно до конкретних навичок:

"З гарантованим подальшим задіюванням у підрозділах, в яких вони погодилися і підходять за критеріями та отримали фахову освіту, приймати участь у війні. І максимальну кількість особового складу ми відтиснемо від лінії фронту".

Раніше ми також писали, як президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer розповів, що запит на мобілізацію в Україні формулює керівництво Збройних сил. Наразі мобілізація відбувається згідно з його планом.