RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Новини

У ДПСУ пояснили, для чого Білорусь розпалює ситуацію на кордоні

У Державній прикордонній службі вважають, що заяви Білорусі про нібито зростання напруженості на держкордоні з Україною є звичайним "черговим витком інформаційної операції", яку самопроголошена білоруська влада втілює за підтримки Москви.

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко під час телемарафону "Єдині новини".

За його словами, з 21 червня Білорусь здійснює перевірку боєготовності своїх підрозділів. Завдяки "вкидів" щодо ситуації на держкордоні прагне перекласти на Київ відповідальність за нарощення військової напруженості.

"Зараз Білорусь продовжує підтримувати країну-терористку у цій повномасштабній війні, розв'язаній проти нашої держави. Тому кордон з Білоруссю для нас, як і раніше, залишається загрозливим напрямом, і ми продовжуємо зміцнювати його як з інженерної точки зору, тримати там необхідну кількість наших сил і засобів, щоб не допустити будь-яких дій, які можуть йти саме з території Білорусі", - наголосив представник Держприкордонслужби.

Демченко уточнив, що нині на території Білорусі спостерігається недостатня кількість російських підрозділів для повноцінного наступу на Україну з північного боку.

Нагадаємо, російські бійці ЗСУ ("Російський добровольчий корпус", легіон "Свобода Росії", "Сибірський батальйон") навряд чи стягуватимуть до кордонів техніку та озброєння, як стверджують у Білорусі, вважає колишній депутат держдуми РФ Ілля Пономарьов.