RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

В Україні стартувала реєстрація е-кабінетів для більшості абітурієнтів

В Україні стартувала реєстрація електронних кабінетів для більшої частини абітурієнтів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти.

Там зазначили, що з 1 липня поточного року настав важливий етап вступної кампанії - реєстрація е-кабінетів на порталі Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Це можна зробити за посиланням.

У пресслужбі Міністерства уточнили, що йдеться про наступні категорії вступників:

  • у заклади фахової передвищої освіти (на основі повної загальної середньої освіти (11 класів), диплома кваліфікованого робітника (для здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра);
  • у заклади вищої освіти (на основі повної загальної середньої освіти 11 класів), дипломів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5) для отримання ступеня бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного напрямів, на основі дипломів бакалавра, спеціаліста, магістра (НРК6, 7) для здобуття ступеня магістра).

Окрім того, відкрили можливість подання заяв для вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9 класів), які створювали е-кабінети з 25 червня.

"Електронні кабінети працюватимуть до 31 жовтня. Тобто зареєструвати кабінет можна і в окремо передбачений для цього період - до початку подачі заяв, і протягом часу прийому заяв, визначеного за відповідними траєкторіями вступу", - додали у Міносвіти.

Раніше ми писали, що Міносвіти запустило корисний сайт для абітурієнтів.