RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

У ВМС ЗСУ розповіли про унікальну ракету, яка призвела до жертв у Севастополі

У Військово-морських силах Збройних сил України розповіли про унікальну ракету, яка призвела до жертв у Севастополі 23 червня 2024 року.

Свої коментарі з цього приводу надав вранці 1 липня в прямому ефірі національного телемарафону речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його висновками, уламки, які упали на пляж у Севастополі 23 червня та призвели там до жертв, — це уламки російської ракети.

«Це не ми (ВМС ЗСУ, - ред.) застосовували…. Що стосується цього відео, то тут можна зробити лише один висновок — це падіння уламків. Якби це була цілеспрямована атака, як про це розповідають російські пропагандисти, то кількість жертв там була б набагато більша. Це єдиний важливий висновок. З тих даних, які опубліковані навіть самими росіянами, можна побачити лише деталі ракети протиповітряної системи Російської Федерації, яка унікальна, у нас на озброєнні в Україні такої в принципі нема», — розповів Плетенчук.

Як повідомляв "Апостроф", речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук прокоментував удари по Севастополю – зауважив, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах. Натомість росіяни вчергове нехтують мирним населенням. В ISW тоді зауважували, що загибель та поранення цивільних на пляжі в тимчасово окупованому Севастополі було наслідком роботи російської ППО.