RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

Всі новини

В Україні військовозобовʼязані шикуються у величезні черги до ЦНАПів: у мережі показали кадри

В Україні скоро завершиться термін оновлення військово-облікових даних, тому чоловіки змушені вистоювати у великих чергах.

Про це пишуть у соцмережах.

Зокрема, опублікували фото черги під Святошинським ЦНАПом у Києві. Повідомляється, що чоловіки починають приходити туди з моменту закінчення комендантської години, о 5 ранку, щоб встигнути оновити дані.

Також чергу помітили у Дніпрі у ТРЦ "Караван".

Про ситуацію у Львові розповів у своєму Facebook Іван Савицький: "Якщо Ви подумали собі що "ну його нафіг то тцк" піду оновлю дані в ЦНАП, я вам не рекомендую. Привіз документи в Цнап у Львові на Виговського. Ледве пробився з словами: - я не оновлюватись. Ззовні жива черга на 175 номерів (почув перекличку). Всередині черга щоб отримати талон - 30 людей. І ще 30 чекає прийому. Ось таке розгільдяйство обох сторін ( військовозобовязаних і ТЦК). Паралізувало всю роботу. Найближчий запис на 19.07. Дівчата відверто сказали, Що до 18 вони практично усі сили кинули на оновлеників".

Про те, що відбувається в одному з ЦНАПів Києва написав Владислав Бургазлій.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, крайньою датою оновлення даних для військовозобовʼязаних є 16 липня 2024 року.

Як повідомляв "Апостроф", ТЦК будуть штрафувати тих, хто не оновив військово-облікових даних, лише у випадку, якщо людина взагалі не оновлювала дані у будь-якому з працюючих в Україні реєстрі.