RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

За неоновлення даних військовозобов'язаних штрафуватимуть лише в одному випадку

ТЦК будуть штрафувати тих, хто не оновив військово-облікових даних, лише у випадку, якщо людина взагалі не оновлювала дані у будь-якому з працюючих в Україні реєстрі.

Про це заявила в інтерв’ю "Армія ТБ" заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко.

"Штраф накладається лише на тих осіб, що ухиляються від військового обліку, по якім немає інтеграції з іншими реєстрами. Наприклад, якщо є інтеграція з реєстром місця проживання, і ми можемо зробити запити по людині й отримати дані про місце проживання, то людина нічого не порушує, не приходячи та не оновлюючи дані про місце проживання. Немає підстав. Є чітка норма, що штраф застосовується до порушників, тільки коли по цих даних немає обміну з іншими реєстрами", - пояснила вона.

За її словами, Міноборони вже має інтеграцію реєстрів практично по всім військово-обліковим даним.

"Тобто, працівник ТЦК спочатку має "сходити" в реєстр, отримати ці дані в реєстрі, якщо їх там немає — лише тоді скласти постанову. Це дуже правильний запобіжник. Але, якщо необхідні певні дані, наприклад, немає даних про військово-облікову спеціальність, які може внести лише працівник ТЦК, то людина має з’явитися до ТЦК, і оновити ці дані. Тут питань немає, тут буде порушення. Отже, коли працівник ТЦК "посмикав" всі реєстри, викликав людину, лише після цього він може скласти постанову про адміністративну відповідальність", - заявили у міноборони.

Вона додала також, що "Резерв+" хочуть зробити "онлайн-ТЦК". Крім цього, у Міноборони триває процес завантаження в "Оберіг" всіх даних про бронювання.

Як повідомляв "Апостроф", у Міноборони не бачать потреби збільшувати період для оновлення персональних даних в ТЦК. Наразі встигнути зробити це слід до 16 липня.