RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

В РНБО пояснили, чому будь-які результати виборів у США стануть поразкою РФ

На тлі виходу президента США Джо Байдена з президентських перегонів в РНБО зауважили, що будь-який результат на виборах в США будуть поразкою для росіян, зауважуючи, що хороших варіантів для РФ немає.

Таке припущення висловив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко у Telegram.

За його словами, будь-який результат листопадових президентських виборів у США матиме для Росії негативний ефект: "Будь-який результат виборів у США буде поразкою росії".

Для порівняння він навів такі приклади: "Американська система демонструє силу, замість Байдена - Камала Харріс, у Трампа потенційний віцепрезидент - молодий політик Венс. У росіян - божевільний дід путін, що жене їх на смерть - взагалі без альтернатив".

Натомість Коваленко передає слова колишнього радника експрезидента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона: "Україна і успіх у війні з рф, за словами колишнього радника з нацбезу часів Трампа - Болтона, є стратегічними інтересами США, бо від цього залежить безпека Європи".

З огляду на це Андрій Коваленко підсумовує: "Хороших варіантів для росіян немає - лише погані".

Раніше в РНБО також припускали, що заяви кандидата у віцепрезиденти США сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса, якого висунув кандидат у президенти США Дональд Трамп, можна проігнорувати. Пояснюють це тим, що Венс неодноразово змінював свої погляди та позиції.