RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

Лідер рок-гурту зі сцени дуже жорстко висловився проти УПЦ МП — це був справжній хейтспіч

Лідер українського рок-гурту "Хейтспіч" зі сцени жорстко висловився стосовно УПЦ МП в Україні.

Відповідне відео показали у Telegram-каналі "Відсіч".

Дмитро Однороженко - вокаліст гурту – зі сцени закликав боротись з попами Української православної церкви Московського патріархату: "На##й УПЦ МП! Їб##те ру#нявих попів".

Він вказав, що представники УПЦ МП можуть стати гарним обмінним фондом для того, щоб повернути українських оборонців:

"Ці жирні ФСБшні уї#ани коштують до##я, повірте мені. Нам не повертають азовців, нам не повертають нашу еліту, наших штурмовиків, морську піхоту".

Проте Однороженко також припустив інший варіант для російських попів, якщо ті таки не підуть у ролі обмінного фонду:

"Навіть якщо вони не будуть обмінним фондом, ці шкідники будуть сидіти у підвалах, а не в своїх храмах і здавати позиції військових".

На велику аудиторію він проголосив, що треба брати справу в свої руки та зважати на діяльність УПЦ МП, висловлюючи свій спротив публічно, на своєму рівні.

Обережно! Відео 18+, містить ненормативну лексику!


Варто нагадати, що "Хейтспіч" це український рок-гурт з Одеси. Проєкт утворився у квітні 2022 року, як реакція та відповідь на повномасштабне російське вторгнення в Україну. Тож творчість гурту, зокрема тематика пісень та назви альбомів, відповідає ситуації, на яку вони зреагували. Гурт неодноразово блокувався в соцмережах «TikTok» та «Instagram», а деякі пісні YouTube навіть видаляв із платформи.

Також згадаємо, що 23 липня Рада мала розглянути урядовий законопроект №8371 про заборону УПЦ МП, зареєстрований ще в січні минулого року. Проте керівництво фракції "Слуга народу” відмовилося виносити його на голосування.