RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

29 вересня

Всі новини

Навколо МЗС України, російської актриси та Роднянського стався публічний скандал

МЗС України спочатку закликало не пускати Чулпан Хаматову на Венеціанський кінофестиваль, а потім вилучило з соцмереж свій пост.. На підтримку актриси виступив кінопродюсер Олександр Роднянський.

Про це пише Meduza.

Повідомляється, що 28 липня в офіційному акаунті українського МЗС у соцмережі Х з'явилося повідомлення, в якому актрису звинуватили у «минулих зв'язках із Путіним».

«Чулпан Хаматова, колишня прихильниця Путіна, знялася у фільмі „Спокійне життя“ на Венеціанському кінофестивалі. Незважаючи на те, що вона виїхала з Росії, її минулі зв'язки із Путіним викликають питання. Ті, хто допоміг консолідувати його владу, не повинні з'являтися на червоних доріжках, доки вбивають українців», — йшлося у заяві дипломатів.

До публікації було додане старе фото, на якому Хаматова зображена разом із Путіним.

Постом обурився український кінопродюсер Олександр Роднянський.

«З тисяч людей, які голосно підтримують російську агресію в Україні, радісно вторять Путіну, безтурботно живуть у гламурній Москві, користуючись привілеями та пільгами режиму, українське МЗС безпомилково вибрало найнебезпечнішого ворога. Талановиту актрису, яка перебувала в статусі абсолютної зірки російського театру і кіно, але голосно і безперечно виступила проти кривавої агресії своєї країни, що залишила її з трьома дітьми в лютому 2022-го, спалила за собою всі мости і дуже непросто будує», - заявив Роднянський.

Увечері 29 липня пост дипломатів про Хаматову зник.