RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

8 вересня

Всі новини

МОЗ відреагував на "нашестя отруйних павуків"

У Міністерстві охорони здоров'я розвіяли черговий міф, яким лякають громадян, про нібито нашестя отруйних павуків в Україні.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Там зазначили, що російські пропагандисти підхопили цю інформацію. І вже стверджують, що в Україні - справжній апокаліпсис. Зафіксовано "кілька смертей, і маса людей потрапила до лікарень".

"На болотах, схоже, чергове загострення. Щойно спростували міф про епідемію гарячки Денге в Україні, як підвезли новий - нашестя отруйних павуків... Причому ця "епідемія", в їхній хворобливій уяві, походить з тих самих американських біолабораторій, звідки вилітали бойові голуби! Добре, що хоч не гібрид павука і голуба...", - зазначають у відомстві.

У МОЗ зауважили, що реальність виявилась значно прозаїчніша, адже досі жодного масового звернення по меддопомогу через павуків не було. Єдиний випадок укусу павука каракурта було зафіксовано в Одеській області. Постраждалому надають необхідну допомогу в лікарні, його стан оцінюється як стабільний.

Фахівці зазначили, що цьогорічна спека дійсно активізувала павуків, однак не виявлено жодного летального випадку.

"Тож, якщо вам раптом "пощастить" зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте - просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються", - додали у МОЗ.