RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Резонансний злочин з підривом гранати в Херсоні: поліція знайшла ще зброю у підозрюваного

У Херсоні поліція повідомила про підозру у вчиненні вбивства та незаконному обігу зброї 48-річному чоловіку, який підірвав гранату на майданчику 31 липня. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба поліції.

Зазначається, що правоохоронці затримали громадянина, причетного до злочину. Під час обшуків в його домоволодінні силовики виявили незареєстровану гладкоствольну рушницю, понад 50 набоїв до стрілецької зброї та близько 60 патронів до мисливської зброї.

"Сьогодні слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні вбивства та незаконному зберіганні зброї... Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Сам чоловік розповів, що зброю знайшов на вулиці після деокупації Херсона, зокрема, гранату, яку він підірвав.

Трагедія сталася увечері в Центральному районі міста. У поліцію надійшло повідомлення, що в мікрорайоні "Північний" на майданчику біля одного з магазинів стався вибух, унаслідок чого четверо людей травмувались, а один чоловік загинув.

Правоохоронці встановили, що на майданчику відпочивали п’ятеро громадян, до них підійшов невідомий чоловік і між ними виник конфлікт. Після чого він зник, а повернувшись, кинув у людей гранату.

Від вибуху загинув 69-річний пенсіонер, п’ятеро чоловіків віком від 32 до 41 року отримали поранення. Сам зловмисник втік, але його оперативно схопили.

Його помістили в СІЗО. Наразі слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 "Умисне вбивство", та ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" ККУ.

Раніше ми писали, що 16 липня невідомі кинули гранату на подвір'я Олександра Берегового - міського голови Баштанки Миколаївської області.