RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

РФ вдарила вночі ракетами та дронами: відомо, скільки цілей вдалося збити

У ніч на 4 серпня ворог завдав по Україні ударів чотирма ракетами та п’ятьма дронами-камікадзе Shahed-136/131. Силам протиповітряної оборони вдалося збити всі безпілотники.

Про це йдеться у повідомленні командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Він зазначив, що під ракетними ударами опинилися Харківська та Полтавська області.

Зокрема, росіяни атакували Харківщину після 23:00 в суботу двома зенітними керованими ракетами С-300. Інформації про постраждалих немає. Перевіряють дані про можливі пошкодження.

Полтавщину близько опівночі атакували двома керованими авіаракетами Х-59 із Курської області.

За інформацією Полтавської обласної військової адміністрації, там працювала протиповітряна оборона. Вибухи лунали в Миргородському районі. Попередньо, влучань по цивільній інфраструктурі та постраждалих немає.

Удари безпілотниками здійснили з Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю.

"Силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділів радіоелектронної боротьби Повітряних Сил збито п’ять БпЛА "Shahed-131/136" у Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Запорізькій областях", - йдеться у повідомленні.

Загалом Повітряні сили з початку повномасштабної війни знищили понад 8 тис. повітряних цілей противника.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський чекає від українського командування на представлення оновленої структури роботи Протиповітряної оборони. У першу чергу, йдеться про захист Харківської області.