RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Вісім бійців взяли в полон 15 росіян: стало відомо про ефективну контратаку на Нью-Йорку

Наступ російської 9 бригади морської піхоти на населений пункт Нью-Йорк був зірваний завдяки ефективним діям Сил оборони України.

Про це розповів у своєму блозі журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, наступ росіян в районі елеватора на півдні Нью-Йорка був буквально розгромлений завдяки скоординованим діям українських військовослужбовців, а після цього штурмова група з 8 бійців 425 батальйону "Скала" провела операцію з зачистки, внаслідок якої 15 росіян було взято в полон.

"Штурмовий загін 9-ї бригади (ЗС РФ) був розгромлений в районі елеватора. Розгром стався завдяки тому, що ворога зупинили, не дали пройти, завдали втрат на просуванні, штурмовий загін був зупинений. Противнику не дали просунутись у місто, залишки штурмової роти розсіялися по будівлях і потім наші воїни – штурмова група у складі 8 бійців - провела коротку атаку, перебила велику кількість російських солдат і за 2 дні взяла 15 полонених", - зазначив він.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив про Торецький напрям і зокрема селище Нью-Йорк як про одне з найгарячіших на фронті. Зокрема за вихідні 3-4 серпня тут було понад 20 бойових зіткнень.