RU  UA  EN

Вівторок, 10 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

9 вересня

Всі новини

"Це якийсь геноцид російської ППО": речник ОСУВ "Таврія" розповів про успіх ЗСУ на півдні

Українські захисники, які тримають оборону на півдні за перший тиждень серпня знищили вже шість російських зенітно-ракетних комплексів, суттєво прорідивши російську ППО.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами речника, на півдні кількість російських атак і зіткнень ворога наразі знизилася.

"Наразі у нас на півдні вже традиційно невелика кількість бойових зіткнень, за минулу добу їх відбулося 5, при цьому в Запорізькій області на Роботинському виступі було відбито штурм ворога, а інші чотири боєзіткнення припали на плацдарм біля села Кринки. Там противник атакував малими піхотними групами без застосування техніки, ці атаки теж було відбито", - розповів Лиховій про оперативну ситуацію на півдні за останню добу.

Поряд з цим, українські військові мали успіх зі знищення ворожих зенітно-ракетних комплексів.

"Треба сказати, що геноцид по знищенню російських зенітно-ракетних комплексів триває - з початку місяця вже знищено 6 таких комплексів на Оріхівському напрямку в Запорізькій області.

Сьогодні вранці біля села Запоріжжя (не плутати з обласним центром) на Оріхівському напрямку було знищено черговий російський ЗРК "Бук-М3" - це досить сучасний модернізований ЗРК системи ППО ворога, який був прийнятий на озброєння армії РФ у 2016 році. Так само вночі в районі Великих Копанів знищено ЗРК "Оса".

Якщо додати до цього ЗРК "Бук-1", знищений два дні тому в районі Українського, а також ще один ЗРК "Тор" і два "Буки" на Оріхівському напрямку, виходить шість одиниць всього за тиждень серпня. Якщо протиповітряна оборона противника так проріджується, значить для нас утворюється перевага в небі", - розповів Лиховій.

Нагадаємо, керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що наступ російської окупаційної армії в Україні піде на спад за 1,5-2 місяці.

До слова, капітан 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ Маркіян Лопачак переконаний, що росіяни не зможуть постійно наступати в такому темпі, як зараз, і будуть змушені робити паузу.