RU  UA  EN

Вівторок, 10 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

9 вересня

Всі новини

"Чекають? Дочекаються!" Плетенчук заінтригував заявою про залишки Чорноморського флоту РФ

Ситуація в Чорному та Азовському морях залишається незмінною - ворог боїться виводити туди свої кораблі, застосовуючи лише підводні човни.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"В Чорному морі ситуація не змінюється – кораблів ми там вже не спостерігаємо, ворог використовує лише підводні човни. Так само і в Азовському морі ситуація незмінна – після ураження парома "Славянін" ворог взагалі залишив акваторію. Це не випадковість – це розуміння небезпеки перебування у водах, адже Азовське море знаходиться під вогневим контролем Військово-морських сил ЗСУ", - розповів Плетенчук.

За словами речника, підводні човни - це єдиний тип суден морського базування, який вони ще можуть використовувати.

"Як ми бачили, ворог застосовує підводні човни під час комбінованих ракетних атак по Україні, щоб перевантажити нашу ППО. Як самостійний засіб для ударів вони вже не використовують ці човни. З об’єктивних причин ефективність цих ракет вже далеко не така висока, як на початку вторгнення.

Щодо ситуації в Азовському морі, то тиша в цьому регіоні вже стає тенденцією через кілька наших успішних кейсів. Як ми пам'ятаємо, нещодавно в Єйську було знищено склад дронів разом з інструкторами, а після ураження в порту Кавказ вони вже зрозуміли, що слова Командувача ВМС України Неїжпапи дорогого варті і якщо він каже, що ця акваторія в зоні ураження, то так воно і є. Висновки вони зробили не відразу, але коли зрозуміли, то тікали в авральному порядку, виводячи залишки флоту", - розповів Плетенчук.

Наразі Росія зібрала залишки свого Чорноморського флоту в Новоросійську.

"Зараз ми бачимо, що всі залишки флоту чекають чогось в Новоросійську. Але як сказав мій колега з СБУ, дальність українських дронів вже складає тисячу кілометрів, то я думаю, вони таки дочекаються", - заінтригував Плетенчук.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук розповів, скільки залишилось у росіян підводних човнів-носіїв ракет "Калібр" після знищення підводного човна "Ростов-на-Дону".