RU  UA

Україна змінила тактику, війна буде на території ворога - Братчук про курський фронт

Сили оборони України показали, що здатні перемістити війну на територію ворога - саме це стане нашою тактикою найближчим часом.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"З кожним днем наступ Сил оборони ставатиме все глибше і глибше аж до тих рубежів, де Сили оборони перейдуть до наступного етапу на курському фронті. Одне з найголовніших завдань, яке довелося виконати нашим Силам оборони і виконати якісно - це дотримання інформаційної тиші та недопущення зливу інформації, що насправді в відсотковому плані понад 50% сприяло тому, що ми маємо такі раптові результати як для ворога, так і для переважної більшості українських громадян і українського політикуму. Саме ці чинники дозволили провести цю операцію максимально швидко з такими наслідками, які є.

Сподіваюся, Сили оборони будуть і надалі тримати у напрузі ворога - курський фронт продемонстрував слабкість російських кордонів і слабкість російської армії саме на прикордонних територіях", - розповів Братчук.

Також він спрогнозував, як саме Сили оборони України будуть використовувати територію Курської області, що перебуває під їхнім контролем.

"Сили України планують і вже почали там будувати певну фортифікацію, тобто, це плани як мінімум на закріплення цього плацдарму і продовження військового оперування саме на ньому. Яким буде цей плацдарм по площі і на які населені пункти будуть опиратися українські військові, знає лише командування операції, адже сьогодні ніхто не знає і не може знати кінцевої мети цієї операції.

Однак припущу, що ця операція не є відірваною від, скажімо, наступних етапів, які спрямовані на головну мету - перехоплення стратегічної ініціативи Україною на усій ділянці російсько-української війни. Не забуваємо, що зараз надзвичайно складна ситуація на Покровському напрямку, ворог поки що не припиняє наступальних дій і не перекидає звідти війська на курський напрямок. Ми бачимо, що резерви на курський фронт підтягуються із херсонського напрямку, та ж 810-та бригада морської піхоти, яка отримала чергового ляпаса на Лівобережжі Херсонщині, а потім її буквально перекинули на Покровський напрямок і ось вона вже опинилася на території Курщини", - зауважив Братчук.

Він також назвав головне досягнення цього початкового етапу операції на курському фронті.

"На мій погляд, найголовніше, що вже сьогодні вдалося досягнути проведенням цієї операції, це те, що ми показали ворогу і самі відчули, що в нього погано прикрите прикордоння, тому тактика витіснення війни на територію Російської Федерації, можливо, стане одним з тих інструментів для звільнення наших тимчасово окупованих територій. Те, що війна сьогодні точиться на території Російської Федерації вперше після Другої світової війни, а регулярні частини іноземної армії зайшли на її територію, свідчить, що успіх у цієї операції є.

Я думаю, що в Росії є представники еліти, які вочевидь побачили, що режим Путіна не вічний і з цим треба щось робити.

Нам вдалося вкотре показати союзникам, що Україна, хоч є на сьогодні жертвою, але на полі бою ми воїни, які можуть проводити відповідні операції. Тож з нашими союзниками повинна йти мова про збільшення постачання озброєння і боєприпасів для наших Сил оборони - жорстких і бойових хлопців люблять більше", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зробив натяк на те, що українська армія продовжує військову операцію на території Курської області РФ.