RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Сили оборони можуть захопити ядерний об’єкт РФ: військовий експерт назвав ще одне слабке місце Росії

В Брянській області РФ під загрозою захоплення українськими Силами оборони залишається одне з найбільших сховищ ядерних боєприпасів Брянськ-18, що може значно підсилити позиції України поряд з встановленням контролю над Суджанською газовимірювальною станцією.

Про це розповів полковник запасу, учасник миротворчих місій і військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Курська операція показала важливий момент - Росія не здатна вести оборонні дії на тих ділянках, які не входять в зону активних бойових дій. Створивши такий прецедент, ми змушуємо противника залучати більш серйозні ресурси для хоча б створення видимості оборони на інших напрямках. Зараз ми бачимо, що ворог не готовий до бойових дій не тільки на території Курської області, а на території Бєлгородської і Брянської областей. А тому загроза для цих регіонів буде змушувати ворога приділяти більше уваги обороні саме тут і перекидати туди більше ресурсів, що в перспективі і вже не в цій кампанії повинно вплинути на лінію фронту і ослабити тиск ворога на інших ділянках фронту.

Також треба розуміти, що таке вклинювання в територію ворога створює тиск вже не стільки воєнний, скільки воєнно-політичного характеру: потоки біженців, невпевненість в завтрашньому дні, нездатність путінської влади надати допомогу людям, що опинилися в біді по вині цієї ж влади.

Для нас великий плюс - ми змінили правила гри, взявши під контроль Суджанську газовимірювальну станцію, а якщо будемо просуватися по інших напрямках, то маємо розуміти, що зовсім недалеко від нашого кордону знаходиться об'єкт Брянськ-18 - це сховище ядерних боєприпасів. Тобто, противнику доведеться залучати серйозні ресурси, щоб попередити, як вони думають, активні дії Сил оборони України на цих напрямках", - розповів експерт.

Як наголосив Грабський, в росіян немає значних ресурсів для ведення бойових дій.

"Важливо, що не дивлячись на величезний потенціал, у противника немає значного ресурсу для ведення бойових дій. Тому я вважаю, що ситуація на фронті буде змінюватися залежно від змін на курському фронті. Дуже великий плюс для нас - знищення ресурсів ворога, а ми вже бачили, які колосальні сили ворога було знешкоджено на курському напрямку. Тому курську операцію Сил оборони України можна точно вважати дуже успішною з точки зору знищення потенціалу ворога", - розповів Грабський.

Також експерт спрогнозував, чи позначиться на ситуації на фронті в Україні операція в Курській області.

"Ми вже бачимо, що ворог переміщує ресурси з Харківського і Куп'янського напрямків в Курську область, але поки що на головному напрямку - Покровському ситуація змінюватися не буде, окупанти не планують знімати боєздатні війська з цього напрямку. Тому щонайменше у найближчі два-три тижні росіяни будуть тиснути на цьому напрямку", - додав Грабський.

Про операцію Сил оборони в Курській області читайте в матеріалі "Апострофа" "Добрі люди" в РФ: що відомо про курську операцію та як зараз виглядає карта боїв".