RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Скандал з мільйонами для "Охматдиту": Ляшко зробив нову заяву

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко після скандалу з благодійними коштами на відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" заявив, що найближчими днями буде затверджено поетапний план відбудови лікарні.

Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини»

За його словами, це відбудеться в понеділок чи вівторок, коли збереться Рада з відновлення "Охматдиту". Він додав, що МОЗ спільно з усіма командами вживає всіх заходів, щоб зробити пріоритетні роботи, які дозволять законсервувати, закрити усі вікна, прорізи тепломережі до зими.

"Зараз проводиться формування Ради з відновлення "Охматдиту", у п’ятницю було засідання благодійників, які відбирають громадські організації. У понеділок чи вівторок Рада з відновлення затвердить поетапний план відновлення, де серед пріоритетних заходів – вставити усі вікна", – розповів Ляшко.

Очільник МОЗу додав, що міністерство працює з усіма ключовими проєктними інститутами Мінінфраструктури, щоб швидко провести детальний технічний аналіз стану руйнування.

"Це для того, щоб сказати, що, наприклад, на цій стіні можна ставити вікна, ми розпочнемо тендерні процедури через Prozorro під певними критеріями, які нам пообіцяли розробити ПРООН, керівник якої увійшов до Ради з відновлення. Тому усі процеси будуть прозорими. У нас є варіанти, як все запустити, щоб лікарня, новий корпус, який був пошкоджений, працював в осінньо-зимовий період. Тому робимо усе можливе", – запевнив міністр.

Нагадаємо, генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір звинуватив благодійний фонд "Охматдит - здорове дитинство" у відмові перерахувати зібрані українцями та міжнародними партнерами 378 млн гривень медустанові.

17 серпня МОЗ відсторонило від посади Жовніра. Він пояснив, що відсторонення та перевірки пов'язані зі скандалом навколо відновлення будівель "Охматдиту" та діями благодійної організації.

Новим виконувачем обов'язків гендиректора "Охматдиту" став керівник відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін.