RU  UA

Пастка закрилася: Жданов розповів, скільки солдат РФ могло бути в "котлі" на Курщині

Російське угруповання в Глушковському районі на Курщині могло опинитися у фактичному оточенні Силами оборони після ураження всіх трьох мостів.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Річ у тому, що після ураження трьох мостів ця територія стала фактично оточенням - не оперативним оточенням і не вогневим контролем. Чому? Тому, що сама річка Сейм є дуже серйозною перешкодою - вона повноводна, має дуже заболочені береги. І ці три мости - це три єдиних шляхи для переправлення з одного берега на інший. Фактично, ця територія відрізана від Російської Федерації такою величезною рікою і ми можемо спокійно брати повністю її під контроль", - розповів Жданов.

Також він пояснив, чи становитиме перешкоду для Сил оборони ці підірвані мости.

"Росія почала будувати додаткові оборонні позиції в Курській області вже за річкою, щоб уповільнити наш подальший наступ. Але це можливе лише в тому випадку, якщо ми плануємо форсування цієї річки й просування за нею. Судячи з обставин, я думаю, що річка Сейм буде водорозділом між позиціями наших військ і російських, скоріш за все, що і ми будемо будувати опорні пункти системи оборони", - додав Жданов.

За його словами, в цьому "котлі" могло бути до 700 військових РФ, але точних даних про це немає.

"Якщо підтвердиться інформація, що третій міст зруйновано і російські підрозділи таки опинилися в оточенні, то поки що нам відомо про 700 десантників, які вели активні бойові дії в районі Тьоткіного. Однак позавчора була інформація, що вони вийшли з цих територій, то ж якщо там і перебувають якісь представники армії РФ, то це можуть бути окремі блокпости чи опорні пункти, або ж вони когось забули", - додав експерт.

Нагадаємо, Z-воєнкори заявили, що вночі було завдано удару по третьому мосту через річку Сейм у Курській області в районі села Кариж Глушківського району, розбито три прольоти.

Раніше Сили оборони, які проводять операцію в Курській області РФ, зруйнували важливий для росіян міст поблизу населеного пункту Глушкове у Курській області РФ. Він був частиною логістичного ланцюга російської армії.

18 серпня Сили оборони України в Курській області РФ завдали удару по другому мосту, через який йшло постачання російських частин в Глушківському районі.