RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

Всі новини

На Донеччині РФ вбила мирних людей: в ОВА закликають евакуюватись

У понеділок, 19 серпня, у результаті обстрілу російськими окупантами у Торецьку та Зарічному Донецької області загинуло четверо людей. Росія застосувала артилерію проти цивільного населення.

Про це інформує Донецька обласна прокуратура.

Там зазначили, що за даним фактом проводять досудове розслідування ("Порушення законів та звичаїв війни російськими загарбниками").

У Торецьку у результаті артобстрілу від важкого осколкового поранення у власному домоволодінні загинула 71-річна жінка.

У Зарічному Лиманської тергромади боєприпас розірвався теж у приватному секторі. Там загинули троє цивільних громадян віком 61-72 роки. Зокрема, подружня пара.

"Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ", - повідомили у пресслужбі.

Водночас, як зазначив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, в області також посилили комендантську годину в Курахівці та Гірнику Курахівської громади. Обмеження на пересування діятимуть з 15:00 до 11:00.

Такі ж обмеження запровадили у Мирнограді, Селидовому і Новогродівці.

Посадовець закликав мирних мешканців виїжджати, щоб врятувати власні життя.

"Закликаю всіх жителів Донеччини, а особливо тих, хто живе поруч із лінією фронту, - евакуюйтесь. Евакуація рятує життя!", - написав він.

Раніше ми писали, що російські окупанти обстріляли Мирноград Донецької області. У результаті атаки щонайменше одна людина загинула.