RU  UA

Плацдарм збільшиться вдвічі - Братчук про "котел" для росіян на Курщині

Україна після "закриття котла" в Глушковському районі на Курщині зможе створити на цій території плацдарм, з якого глибше оперуватиме по території РФ.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Наступ Сил оборони на Курщині, звільнення населених пунктів, поповнення обмінного фонду - це вже очевидні речі, які будуть продовжуватися і надалі. Населений пункт Рильськ - важливий логістичний центр як для Сил оборони, так і для російських військ, в тому числі для тих, які ворог збирав для посилення угруповання на Харківщині.

Тому якщо українські війська дійсно зруйнували третій міст в Глушковському районі, а поки ще немає офіційної заяви, то ми зможемо говорити якщо не про котел, то про реальні труднощі у росіян з логістикою", - розповів Братчук.

За його словами, поки що точно невідомо, скільки російських військ може знаходитися в оперативному оточення, але це точно стане значним поповненням обмінного фонду.

"Ми чуємо заяви росіян, інколи радісні, що вони відійдуть за річку Сейм, щоб зберегти особовий склад, хоча мовчать про те, скільки росіян можуть опинитися в оперативному оточенні після знищення всіх трьох мостів. Якщо там будуть строковики, то вони будуть здаватися в полон, як і полк "Ахмат", який просто феєрично здається в полон", - додав Братчук.

Також він оцінив значення території для Сил оборони в разі її звільнення.

"Але найголовніше - це логістика. Внаслідок цього річка Сейм може стати нашим значущим редутом, оскільки поромні переправи будуть знаходитися під вогневим контролем ЗСУ. Отриманий плацдарм, який захопили українці в Курській області, збільшиться майже вдвічі і дозволить створити тут буферну зону, з якої можна буде оперувати глибше на території РФ", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, Z-воєнкори заявили, що вночі було завдано удару по третьому мосту через річку Сейм у Курській області в районі села Кариж Глушківського району, розбито три прольоти.

Раніше Сили оборони, які проводять операцію в Курській області РФ, зруйнували важливий для росіян міст поблизу населеного пункту Глушкове у Курській області РФ. Він був частиною логістичного ланцюга російської армії.

18 серпня Сили оборони України в Курській області РФ завдали удару по другому мосту, через який йшло постачання російських частин в Глушківському районі.