RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

BILD побачив, як ЗСУ беруть в котел 3000 російських бійців під Курськом

Українській армії залишилося 5 км. до закриття котла на річці Сейм у Курській області РФ, усередині якого залишаються до 3000 російських солдатів.

Про це пише BILD.

Повідомляється, що 16 серпня українські війська почали підривати мости через Сейм на півночі Глушківського району Курської області. Це може відрізати угруповання ЗС РФ, оскільки район із заходу та півдня оточений територією України. Напередодні ЗСУ захопили там села Снагость та Апанасівка. До річки Сейм та закриття котла їм залишилося 5 км.

«У росіян зараз простий вибір: чи боротися та обороняти цю територію, чи відступити. Очевидно, обидва варіанти для них фатальні. Але треба прямо сказати, що ця битва не має вирішального характеру. Тому що ми не знаємо, як багато сил залишилося в Україні», - заявив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке.

Нагадаємо, станом на 19 серпня українським силам вдалося розширити контроль над населеними пунктами у Курській області РФ до 92-х. Загалом йдеться про понад 1,25 тисячі квадратних кілометрів російської території.