RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Між ветераном ЗСУ та поліцейською стався конфлікт — довелося втручатися омбудсману

Омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на конфлікт між співробітницею Нацполіції та ветераном Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Офісу омбудсмана.

За словами Лубінця, поліцейський зробив зауваження водію автомобіля, який припаркувався на місці для осіб з інвалідністю, але не мав відповідної наліпки на лобовому склі.

"Тримаю ситуацію на особистому контролі, адже такі випадки є абсолютно неприпустимими. Ветерани, які ризикували своїм життям заради нашої безпеки та свободи, заслуговують на повагу і вдячність від суспільства! Їхній внесок у захист нашої держави є безцінним, і необхідно докладати всіх зусиль, щоб такі інциденти не повторювалися!" – наголосив він.

Уповноважений подав пропозицію щодо доцільності проведення додаткових навчань та інструктажів для особового складу Національної поліції з метою підвищення їхньої обізнаності стосовно особливостей спілкування з ветеранами. Дмитро Лубінець вважає, це допоможе запобігти повторенню подібних інцидентів та сприятиме підвищенню рівня професіоналізму серед поліцейських.

Нагадаємо, раніше Лубінець пояснив, що означає для України ратифікація Римського статуту Міжнародного кримінального суду