RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У Міноборони України відповіли військовим щодо закону про демобілізацію

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів про стан розробки законопроєкту про демобілізацію.

Про це він написав 22 серпня у коментарях до свого посту у відповідь на питання одного з коментаторів.

"Пане Дмитро, чому не ведеться комунікація з суспільством про стан розробки обіцяного законопроєкту про демобілізацію? Озвучено було 8 місяців, але сказано що це станеться точно раніше! Вже пройшло 4 місяці , а людям мовчать. Назріває величезна несправедливість. Кажуть, якщо нові прийдуть непідготовлені - провалять фронт. Але люди котрі йшли на початку теж були не готові! Будь ласка, військові благають, щоб їх почули", - написав Денис Зайченко.

Лазуткин у відповідь зазначив, що робота над законом — це складний процес: визначені певні терміни, консультації щодо цього йдуть постійно.

"Але водночас слід усвідомлювати, що багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації і тих мобілізаційних процесів, які будуть відбуватися в нашій країні. І від західної допомоги — скільки, якої зброї і в які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватися цих термінів. На це впливає і підготовка тих людей, які будуть виконувати бойові задачі, і ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою. Це дуже комплексне питання, яке має вирішуватися узгоджено з Генеральним штабом, військовим керівництвом, Міністерством оборони і всіма структурами, які до цього дотичні", - написав речник Міноборони.

Раніше очільник МВС Ігор Клименко заявив, що демобілізація поки що неможлива.