RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

Всі новини

Проти Києва росіяни застосували «Кинджал»

Під час чергового масованого комбінованого ракетно-дронового удару по Україні Росія застосувала проти столиці не лише ударні безпілотники, які РФ запустила ще вночі, а й ракети, зокрема аеробалістичний «Кинджал».

Про це пише начальник КМВА Сергій Попко.

У Telegram начальник КМВА повідомив, що атака розпочалася близько третьої години ночі після запуску численних ударних БпЛА:

"До десятка таких дронів (на кшталт «Shahed») з різних напрямків заходили на Київ. Але силами і засобами протиповітряної оборони всі ворожі безпілотні апарати були знищені ще на підступах до міста".

Проте вже близько 5-ї ранку Повітряні Сили України повідомили: ворог підняв у небо 11 бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. А ВМС України зафіксували вихід в море 4 ракетоносіїв «Калібрів».

"Згодом ворог підняв у небо 6 стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, потім 3 МіГ-31К з ракетами «Кинджал». До всього цього арсеналу додалися запуски балістичних ракет з Криму та західних областей росії", - розповідає Попко.

Попередньо повідомляє, що метою атаки стали об’єкти інфраструктури. Згадує і про запущений по столиці "Кинджал":

"На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків. Під час атаки цих крилатих ракет, ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних ракет, в тому числі і аеробалістичний «Кинджал». Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено приблизно півтора десятка ракет".

За його попередніми даними, воїни ППО з ночі вже знищили загалом приблизно півтора десятка ворожих безпілотників, які прямували на столицю. Загальна тривалість повітряної тривоги у Києві сягнула вже понад 6 годин. Проте наразі в столиці без руйнувань та потерпілих.

Також через масовану атаку Росії по Україні в "Укренерго" попередили про введення екстрених відключень світла.