RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Відео зі стрільбою з кулемета по російській ракеті розізлило блогера

Відео зі знищенням російської ракети під час масованої комбінованої атаки на Україну викликало негативні емоції у блогера Павла Кашчука, який пояснив, якою побачив якість роботи однієї з мобільних вогневих груп.

Про це написав головний редактор інтернет-видання InfoCar та блогер Павло Кашчук на своїй сторінці у Facebook.

Він прокоментував опубліковане раніше в мережі відео того, як 26 серпня відбувалося знищення однієї з ракет в небі. Кашчук вважає подібні мобільні вогневі групи "складним питанням":

"Пора вже мабуть зібрати реальну статистику їх роботи і прийняти непросте, але відповідальне рішення - принаймні оці тисячі пікапів роздати на фронт, потім кулемети, потім вернуть хабарі тим, хто там сховався від війни та доформувати інші підрозділи. Або … можна спробувать почать їх все таки тренувать, або хоча б набирать не з тих, хто більше забашляє аби «воювати» біля хати десь на Франківщині, а наприклад з усяких мкпсників та «цивільних інструкторів», що вбивають нещадно 100 тарілок в секунду?".

На його думку, на відео, яке почали ширити в мережі, "знято дуже жахливу роботу однієї з груп на фоні збиття крилатої ракети іншою ракетою зрк".

"Саньок (принаймні так підписано пікап) схоже чи не вперше стріля з того браунінга, до якого чийсь швагро прислюняв якогось приціла. Станина зварена волонтьорами явно не під Санька. Але якщо б і була під нього, то без якогось упору чи прикладу толку все одно не буде. Я не умнічаю, це очевидні речі, які всі давно розуміють", - пише блогер.

Павло Кашчук вважає, що розставляння таких груп є окремим питанням. Натомість пріоритет вбачає в іншому аспекті: "Окреме питання - розставляння тих груп, але воно як на мене не таке актуальне, поки групи неспроможні влучати".

Як повідомляв раніше "Апостроф", колишній речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, що ракету на згаданому відео збив не кулеметник, а протиповітряна оборона.