RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Навколо призначення начштабу Сил безпілотних систем ЗСУ стався скандал

В мережі бурхливо відреагували на призначення начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого, якого підозрюють у державній зраді, шпигунстві та корупції.

Стосовно цього висловився український активіст, волонтер та блогер Сергій Стерненко на сторінці в соціальній мережі Х.

Він відреагував на призначення начштабу Сил безпілотних систем ЗСУ наступним чином:

"Так, головком Сирський дійсно призначив на посаду начштабу Сил безпілотних систем Романа Гладкого, дружина якого має російське громадянство, а його донька виступала на змаганнях під російським прапором".

Стерненко робить припущення, для чого це було зроблено: "Це зроблено, щоб зруйнувати СБС зсередини. Процес повноцінного запуску СБС саботується. Указ президента про створення був ще у лютому, а закону про СБС досі нема".

Аналітичний портал DeepState також писав, що начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначили Романа Гладкого, якого підозрюють у державній зраді, шпигунстві та корупції. Крім цього в дописі згадують:

"Дружина з московським паспортом, а донька у спортивних змаганнях представляла московію. Невже в усій українській армії не знайшовся гідний начальник штабу СБС, а потрібна саме людина, яка жодного відношення ніколи не мала до безпілотників?".