RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

14 вересня

Всі новини

Росіяни почали використовувати на війні новий тип дронів

РФ використовує у війні з Україною новий тип безпілотників, які роблять безсилими системи РЕБ.

Про це повідомляє Еuronews.

Як доказ видання наводить слова губернатора Новгородської області Росії Андрія Нікітіна, який заявив, що в операції проти українців широко використовуються оптоволоконні дрони під назвою «Князь Вандал Новгородський».

За словами Джеймса Паттона Роджерса, виконавчого директора Cornell Brooks, такі дрони під час польоту розгортають за собою надлегкий волоконно-оптичний дріт, що робить їх «майже непомітними» для розвідувальних команд іншої сторони.

Ной Сільвія, аналітик із нових технологій у Королівському інституті об’єднаних служб Великої Британії, розповідає, що цей дрон не випромінює жодних радіосигналів, які можуть відстежувати місцезнаходження дрону, чи його оператора.

Проте ця технологія має деякі недоліки. На відміну від безпілотників FPV, які легкі та обмежені вагою, яку вони можуть нести, новим БПЛА знадобиться більше енергії від акумулятора або потужніших двигунів, щоб компенсувати важкий оптоволоконний кабель, що може зробити їх набагато дорожчими у виробництві.

Нагадаємо, окупанти заявили про масштабну атаку українських безпілотників. Під ударами БПЛА опинилася енергетична інфраструктура ворога, а дрони збивали відразу в 10 областях.