RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Сирський пообіцяв оприлюднити результати розслідування аварії F-16

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський обіцяє найближчим часом оприлюднити результати розслідування аварії літака F-16.

Про це він повідомив в інтерв'ю CNN.

Сирський одразу наголосив, що українські пілоти були якісно підготовлені:

"По-перше, хочу сказати, що наші пілоти були підготовлені. Вони проходили підготовку в навчальних закладах наших країн-партнерів, і, звичайно, були відібрані найкращі пілоти, які вже мали досвід ефективного використання літаків, які стоять на озброєнні українських збройних сил. Безумовно, вони прийшли висококваліфікованими, що підтвердили і наші партнери, і отримали всі допуски до експлуатації цих літаків".

Він додав, що наразі спеціальна комісія Міністерства оборони проводить розслідування, щоб з'ясувати всі факти катастрофи з F-16. Головнокомандувач ЗСУ обіцяє оприлюднити результати розслідування вже найближчим часом:

"Я думаю, що результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом. І з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого боку, ефективність застосування цих літаків доведена результатами - знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, в першу чергу, в боротьбі з ворожими крилатими ракетами".

Як повідомляв раніше "Апостроф", у командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ повідомили про загибель льотчика Олексія Меся під час наймасштабнішого російського масованого удару по українських містах 26 серпня. Він врятував українців від смертоносних російських ракет ціною власного життя.