RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Чубаров назвав знищення Керченського мосту ключовим у звільненні Криму

У деокупації Криму ЗСУ ключовим має стати знищення Керченського мосту. Після цього гарантовано почнуться процеси невідворотного характеру.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів український кримськотатарський політик і громадський діяч, народний депутат України III—V та VIII скликань, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

На його думку, тільки-но українські військові знесуть Кримський міст, почнуться невідворотні процеси і росіянам доведеться шукати шляхи для евакуації із Криму.

Політик зауважив, що населення на півострові давно перебуває в очікуванні кардинальних змін в Криму.

"Населення чекає ударів по Криму, які б підтвердили очікування людей. У 2022 році у серпні, коли почалися перші удари по Криму, треба було бачити ту ейфорію і вибух надії у людей там. Я маю на увазі, влучні удари по російському військовому аеродрому у Новофедорівці біля Сак, коли було знищено 9 чи 10 російських винищувачів, за різними даними. Потім були знищені дуже потужні склади зі зброєю під Джанкоєм, вони вибухали декілька днів.
Потім почалося – удари по штабу Чорноморського флоту, були потоплені деякі кораблі ЧФ, в тому числі безпосередньо в доках у Севастополі"
, - пояснив він.

Так, з кожним подібним влучним ударом українці вимірюють "температуру надій і очікувань", і вона щоразу зростає.

"Тож якщо буде влучний удар по Керченському мосту, я думаю, ми побачимо не тільки відчай і паніку серед російських військових і проросійського населення, але й неймовірний зріст патріотичних настроїв, які можуть вилитися і в деякі активні дії", - переконаний Чубаров.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, як може відбутися деокупація Криму.