RU  UA

З фортеці перетвориться на пастку: що чекає окупантів в Криму після отримання Україною зброї

Сенат США ухвалив законопроєкт про оборонну допомогу Україні, вже скоро деяка зброя має надійти. Ця американська допомога може перетворити тимчасово окупований півострів для росіян з фортеці на пастку – удар може бути комплексним.

Про перспективи військових дій в напрямку Криму в етері Апостроф TV розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України в 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Читайте також: Росія кидає у бій нові ресурси: генерал назвав вирішальний час для перемоги України

Він зауважив, що військові операції на півдні можуть містити зокрема перекриття логістичних шляхів зі сходу та півдня, а також нейтралізацію Керченського мосту:

"Розгортаючи військові операції на півдні – це вже справа Генштабу… перекриваючи логістичний шлях зі сходу і півдня, включаючи нейтралізацію Керченського мосту, ми наносимо удари ATACAMS, Storm Shadow, SCALP-EG і нашими системами – ракетами, безпілотниками, як повітряними, так і надводними і підводними…".

Маломуж також згадує флотилії, які передає Британія. Він вказує, що мова може йти про "комплексні удари", зокрема по Чорноморському флоту, що ще залишився, по аеродромах та інших військових об’єктах.

"По Чорноморському флоту, який там ще залишився, по всім пусковим установкам, включаючи С-400 "Тріумф", по чотирьох аеродромах, які там знаходяться, по установках "шахедів" на всіх мисах, – додає Маломуж, зауважуючи, що в такому випадку Крим може перетворитись з фортеці на пастку: – … зрозуміло, що в цій ситуації Крим перетворюється не в оборонний об’єкт, фортецю, а в западню. Там буде вже паніка".

Микола Маломуж зауважує, що ситуація зміниться, коли розпочнуться системні активні дії по всіх напрямках:

"Коли розпочнуться системні потужні операції по всіх напрямках, тоді ситуація поміняється. І тут уже дехто прогнозує, що це буде поетапний тяжкий наступ по кримському півострову".

Нагадаємо, раніше Маломуж розповів, що війна перейшла у нову фазу і Кремль виявився не готовим до неї.

  • Вас також може зацікавити:

В Севастополі могли уразити найстаріше в світі бойове судно 1915 року: нові подробиці

В Криму прогриміли вибухи в районі військового аеродрому, почалася пожежа. Фото і відео

Росіяни втратили п’ять ракетних комплексів: стало відомо про наслідки "бавовни" в Джанкої. Фото