RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Землю накрила 6-бальна магнітна буря: на скільки затягнеться шторм

Землю накрила сильна магнітна буря К-індексу – вона розпочалася напередодні, 10 вересня, і штормитиме ще до 13 вересня, тримаючись на високих показниках.

Про це повідомляє Meteoagent.

Магнітна буря - це енергетичні викиди, які виникають в результаті різних вибухів та сплесків на поверхні Сонця і спричиняють підвищення геомагнітної активності на Землі внаслідок впливу сонячної енергії.

Бурі розрізняються за своєю інтенсивністю, яка визначається спалахами на Сонці. Невеликі магнітні коливання зазвичай майже не відчутні і класифікуються за значенням К-індексу 2 або 3. Бурі з К-індексом 4 – уже відчуваються.

З 10 по 13 вересня триватиме буря К-індексу 6, яка вважається бурею червоного рівня. Такі бурі можуть спричиняти збої в роботі супутників, GPRS, мобільного зв'язку, а також в електромережах. Магнітні бурі такої сили можуть впливати на самопочуття значної кількості людей на планеті.

Як вберегти здоров'я у дні магнітних бур

Медики наголошують, що у такі дні варто більше відпочивати, висипатися, гуляти на природі. Окрім цього – нормально харчуватися та пити достатню кількість води. Намагатися уникати стресів та за необхідності звертатися до лікаря.

Нагадаємо, метеоролог Ігор Кібальчич прогнозує, що на тижні з 9 по 15 вересня в Україні різко зміниться погода - пройдуть дощі і похолодає.