RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

У ISW розповіли про успіхи ЗСУ в Курській області

У суботу, 14 вересня, українські Сили оборони просунулися ще далі в Глушковському районі Курської області - на південь від Тьоткіно і на північ від Суджі та захопили кілька сіл.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики провели аналіз геолокаційних кадрів, опублікованих 13 вересня, і підтвердили, що українські сили діють у Веселому (на південний захід від Глушково).

В російських пабліках також стверджували, що українські сили просунулися на захід від Медвежого (на південний захід від Глушково) і в полях на південь від Тьоткіно (приблизно в 25 км на південний захід від Глушково) вздовж кордону з Сумською областю.

За даними російських воєнкорів, підрозділи 56-го повітряно-десантного полку (7-ї дивізії ВДВ) та 106-ї дивізії армії РФ відбивали атаки ЗСУ у Глушковському районі. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили захопили Черкаське Поречне (на північ від Суджі).

Як повідомляв "Апостроф", у Генеральному штабі ЗС України раптово розкрили нові деталі стосовно курської операції.

Також українські бійці з підрозділу Khorne group 116 механізованої бригади ЗСУ опублікували відео, де показали, як заходять в тил ворога в Курській області.