RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

СБУ затримала коригувальника ударів по Харкову

СБУ затримала у Харкові чоловіка, який коригував ракетно-бомбові удари РФ по місту та прилеглих територіях.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Серед цілей росіян були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на Харківському напрямку.

Зрадником виявився 42-річний безробітний з обласного центру, який потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські дописи у Телеграм-каналах.

Повідомляється, що за вказівкою російського спецслужбіста зрадник регулярно обходив райони міста і приховано фіксував розташування Сил оборони. Потім він позначав відповідні координати на гугл-картах та месенджером відправляв «звіт» своєму російському куратору.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зраднику обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки України виявила та затримала російського агента, котрий шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють». Фігурант готував координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.