RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Справа Харківобленерго: НАБУ оголосило в розшук проректора університету

В Україні оголосили у розшук проректора харківського університету Романа Шабанова у справі "Харківобленерго" щодо заволодіння 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн.

Про це свідчать дані на сайті Національного антикорупційного бюро.

Як зазначається у повідомленні НАБУ, посадовця розшукують за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених, зокрема ч. 5 ст. 191 "Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні".

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні, а саме Шабанова Романа Івановича за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України", – йдеться у повідомленні.

Як пише видання "Слово і діло", посилаючись на джерела, ідеться про проректора з науково-педагогічної роботи, соціально-економічних і правових питань Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. Роман Шабанов за сумісництвом обіймав посаду директора харківського електрозаводу з виробництва лічильників електроенергії "Енергоміра".

У кримінальній справі Харківобленерго розслідують схему закупівлі лічильників. Власник заводу - білоруське підприємство з аналогічною назвою.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали топменеджера НАЕК "Енергоатом" за підозрою у вимаганні 100 тис. грн хабаря за "схеми" з поставками палива.