RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

В ОВА розповіли порядок дій після отримання повіски поштою

Після отримання повістки поштою військовозобов'язаний повинен з'явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів з моменту її отримання.

Про це розповіли в Херсонській ОВА.

У випадку, якщо військовозобов'язаний не з'являється у ТЦК, його притягують до адміністративної відповідальності, а ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи.

«Розсилання повісток Укрпоштою є законною процедурою, що має забезпечити своєчасний виклик військовозобов'язаних до військкоматів та покращити мобілізаційну кампанію» - наголосила заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук.

В ОВА нагадали, що повістки підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також містять унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Вони друкуються "Укрпоштою" та надсилаються за домашніми адресами військовозобов'язаних.

Нагадаємо, раніше в Укрпошті розповіли, як виглядають повістки. Голова "Укрпошти" Ігор Смілянський вказав, що повістки, які розсилаються "Укрпоштою", виглядають як звичайні рекомендовані листи, який одержувач отримує під підпис.