RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Наступний тиждень може стати багато в чому історичним для України - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що наступний тиждень для України може стати багато в чому історичним.

На цьому президент України наголосив у своєму вечірньому зверненні.

Він зауважив, що наразі триває робота команд України та Сполучених Штатів, команд інших партнерів для підготовки "Рамштайну": "... змістовних рішень і загалом зустрічей і переговорів наступного тижня".

Він вважає, що тиждень може стати позитивним для захисту України, для бачення того, як має закінчитись війна.

"Цими днями будуть політичні консультації між нашими командами: урядовці, дипломати. Говоритимуть також військові по наповненню воєнних пунктів Плану перемоги. Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції – наш фронт передусім", - говорить очільник держави.

За його словами, все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для західних партнерів. Він вважає, що світ має цей ресурс для посилення, що дозволить рухатись вперед за Формулою миру.

Володимир Зеленський наголосив, що гарантувати Україні надійний мир потрібно виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями:

"Саме в цьому наша мета, наше завдання... Саме так, як передбачено Формулою миру. Україні потрібен мир – справжній, справедливий, – гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані. Саме для цього ми працюємо".

Він подякував усім, хто продовжує допомагати "... і хто готовий так само, як і ми, зробити наступний тиждень багато в чому історичним".

Крім того, президент України відзначив воїнів, які теж свого роду готують наступний "Рамштайн":

"Тобто демонструють, що можуть українці, коли мають достатньо зброї і достатньо далекобійності".

Він подякував воїнам, що продовжують демілітаризувати російські військові обʼєкти.

"Це те, що найбільше потрібно. Кожна знищена база російських військових, кожна знищена база російських літаків, кожен знищений склад з авіабомбами – це порятунок життів українців і реальна підтримка для фронту. І будемо переконувати партнерів, що недостатньо тільки наших дронів. Потрібні більш рішучі кроки – і закінчення цієї війни буде ближче", - підсумовує президент.

Як повідомляв раніше "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 12 жовтня, потрібно буде визначитися, як посилити тиск на Росію.