RU  UA  EN

Субота, 12 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 жовтня

10 жовтня

9 жовтня

8 жовтня

7 жовтня

6 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

«Досить ганьбитися!»: військові та волонтери звернулись до ухилянтів через ситуацію на концерті ОЕ

Військовослужбовці та волонтери обурені реакцією у соцмережах осіб, які можуть ухилятися від мобілізації, через те, що ті виявилися незадоволені перевіркою документів ТЦК після концерту гурту «Океан Ельзи». Тим часом хвиля негативних публікацій у соцмережах підживлюється ворогом.

«Особливо порадували наші ура-патріоти. Це ті самі люди визжали у 2022 "сонечки, зайчики, спасіть нас від росіян", в 2024 оруть "Ганьба поліції?" Дуже обнадійливо і мотиваційно», - пише Аліна Михайлова, вдова загиблого героїня України Да Вінчі.

«А якби прийшли кацапи, ви б теж кричали "ганьба"? Я розумію, боїшся, буває. Але не ганьбися. Коли ти три роки ховався і тебе тут вже затримали, ну будь чоловіком, підніми голову гордо вверх і вперед. Ніхто тебе під кулі звідси не відправить в перший день», - написав колишній військовослужбовець 93 бригади Артем.

Як повідомляли журналісти з місця події, кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, затримали й відвезли у ТЦК після концерту ОЕ. Ще кільком виписали повістки та відпустили. На деяких відео видно, що спілкування було спокійним і коректним.

Натомість тему активно роздмухують пропагандистські пабліки, запевняючи власну авдиторію, що українці очікують на "визволителів" з "братньої росії".

«Одні й ті самі люди мріють про повне знищення Росії – але виступають проти посилення мобілізації в Україні. Вимагають виходу на кордони 1991 року – але не планують особисто брати участь у відвойовуванні Донецька, Луганська чи Криму», - вказує публіцист Михайло Дубинянський.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: